"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

GRAPHISOFT обяви ARCHICAD 21 – Стъпка нагоре в BIM

02.05.2017


 Будапеща, 2 май 2017 - днес GRAPHISOFT анонсира ARCHICAD 21 - предстоящата версия на своя водещ в индустрията BIM софтуер. Тази нова версия на ARCHICAD въвежда дългоочакван нов инструмент за стълби, отличаващ се с очакващата патент технология на GRAPHISOFT Predictive DesignTM. 


„Интуитивността е ключов отличителен белег на ARCHICAD от самото създаване на програмата. Нашият инструмент за стълби от ново поколение предоставя креативен, производителен и забавен потребителски опит - причина, поради кояно архитектите обичат ARCHICAD. Stair Tool на ARCHICAD 21 извършва тежкото издигане във фонов режим, като по този начин гарантира, че дизайнът на стълбището съответства на глобални и локални стандарти за проектиране, което превръща една традиционно сложна задача в нещо приятно и забавно.

  

Освен това във версия 21 усъвършенствахме допълнително най-добрата OPEN BIM работна среда на ARCHICAD и постигнахме плавно и безпроблемно взаимодействие между отделните дисциплини", каза Петер Темешвари - директор подуктов мениджмънт за GRAPHISOFT.

 

   

КАКВО НОВО В ARCHICAD 21:


НОВИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА СТЪЛБИ И ПАРАПЕТИ

Проектирането на стълбища е една от най-комплексните задачи в архитектурата, тъй като като стълбата трябва да отговаря на строги стандарти. Безкрайните повторения на операции, необходими за синхронизиране на дизайна с тези изисквания означава еднообразна и досадна ръчна работа. Но това беше до вчера. Новият инструмент за стълби (Stair Tool) в ARCHICAD 21 отваря път на креативността на архитекта, благодарение на автоматично валидиране, заместващо човешката ергономия. С други думи, алгоритмите на ARCHICAD проверяват хиляди варианти на дизайна във фонов режим и предлагат на архитекта най-оптималните варианти за дизайн на стълба, от които да изберете според контекста на специфичната сграда. 

 

С инструмента за стълби от ново поколение на ARCHICAD 21, архитектът може да се гмурне директно в креативния процес: да разполага стълби чрез просто въвеждане на полилиния и избор между различни варианти на дизайн. Ако проблем може да бъде решен по няколко различни начина, софтуерът ще ви предложи селекция от най-добрите възможности, които пасват и на графичното въвеждане на потребителя и на зададените стандарти. Интуитивните графични методи позволяват на потребителя лвсно да прецизира формата, структурата и завършващите компоненти. А що се отнася до новия инструмент за парапети Railing Tool, въвеждане с един клик мигновено създава парапет, прилежащ към стъпалата или други елементи от сградата, чиито стълбове и панели могат да се задават като шаблони или да се персонализират поотделно.  

 

АКТУАЛИЗИРАН CineRender ЕНДЖИН

CineRender от MAXON предлага на архитектите интегрирани, фотореалистични възможности за визуализация в BIM контекст. Последната му версия представя методите Light Mapping и Secondary GI за по-реалистично и още по-бързо представяне. 

 

СИСТЕМА ЗА КЛАСИФИЦИРАНЕ НА ЕЛЕМЕНТИТЕ

Един ARCHICAD модел може да бъде описан като централна BIM база данни, която съхранява всички проектни данни и осигурява достъп до тях на всички, включени в проекта. Докато предходните версии на ARCHICAD предоставяха фиксиран набор класификации на елементите, ARCHICAD 21 въвежда гъвкав начин за класифициране на елементи, поддържайки всяка националнa или фирменa класификационна система. Освен това класификациите са ядрото на интелигентните OPEN BIM работни процеси, които осигуряват безпроблемно сътрудничество между дисциплините.  

 

IFC РЕФЕРИРАНЕ НА МОДЕЛА

Поставете IFC файловете като hotlinks в ARCHICAD проекти като защитено референтно съдържание. Филтрирането на модела разпределя внесеното IFC референтно съдържание по категории, като Конструктивнo или MEP, или чрез избор на елемент. Внесеното IFC съдържание може да се актуализира лесно от свързания файл-източник. Ако връзката е нарушена, елементите от внесените IFC модули могат да бъдат редактирани като стандартни ARCHICAD елементи.   

 

ОТКРИВАНЕ И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА КОНФЛИКТИ

Развитието на BIM доведе до тенденцията архитектите да получават информация от консултантите в BIM формат. За да помогне на архитекта да изпълнява ролята си на глаавен координатор на модела, откриването на конфликти става стандартна част от набор характеристики, стартиращи с ARCHICAD 21. 

 

ЗА GRAPHISOFT
GRAPHISOFT® запали BIM революция през 1984 с първия в индустрията BIM софтуер за архитекти - ARCHICAD® . GRAPHISOFT продължава да бъде лидер в индустрията с иновативните и първи по рода си решения, като революционния BIMcloud® - първата в света среда за BIM сътрудничество в реално време; EcoDesignerTM - първото в света напълно BIM-интегрирано решение за „Зелено" проектиране; както и BIMx® - водещото мобилно приложение за BIM визуализация.  

 

« Назад