"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

ARCHICAD 21 е първото CAD/BIM приложение, което поддържа Apple Touch Bar

26.05.2017

Автор: Антъни Фросто-Робледо, AIA, LEED AP

 

Включването в ARCHICAD на поддръжка на сензорната лента (Touch Bar), характеризираща новия MacBook Pro на Apple, ще стимулира надпреварата и конкуренцията с основни и по-малки CAD разработчици. И обясняваме защо. 

 

GRAPHISOFT - добавяне на магическото докосване
Apple Touch Bar е иновативна характеристика на последното поколение лаптопи MacBook Pro и технология, за която се говори, че ще се развива за всички бъдещи Mac - ове. GRAPHISOFT спечели честта да бъде първата компания от CAD и BIM пазара, която да поддържа Touch Bar функцията в новата версия на своя ARCHICAD.

 

В току-що обявеният ARCHICAD 21, унгарският софтуерен производител има доста по-големи и значими новости от поддръжката на най-новата готина функция на Apple, но тихичко въведена в ежегодната супер усъвършенствана версия, поддръжката на Touch Bar ще остави Mac потребителите изключително доволни.

 

Ключови факти:


GRAPHISOFT е първият голям производител на CAD/BIM софтуер, който добавя специфична поддръжка за новия Touch Bar, въведен с MacBook Pro на Apple.


Чрез Touch Bar ARCHICAD 21 извлича полза от ценна нова функционалност, ускорявайки често извършвани операции, които включват чертежи и навигация из BIM модела, както и бърз достъп до настройките на обектите.


В ARCHICAD 21 се предлага Touch Bar поддръжка дори и за GDL скриптовата среда - бонус към малък процент потребители, които извършват сериозна работа по персонализиране чрез скриптове.

 

Детайли на Touch Bar в ARCHICAD 21


Touch Bar в MacBook Pro е тънка лента на сензорен дисплей, която се променя динамично в зависимост от контекста, в който софтуера работи на MacBook Pro и това коя част от приложението е на фокус в даден момент.

  01 - Този изглед на Touch Bar в Apple MacBook Pro с работещ ARCHICAD 21 показава наборът от икони, който ви позволява да навигирате между етажите, както и да превключите към 3D изглед.

 

Както може да видите на горното изображение иконите на Touch Bar-а се променят в зависимост от това в коя част на приложението работите. Ако сте в 3D изглед имате различни опции. Ако преглеждате чертежи опциите се променят отново. 

 

Ето какво могат да правят потребителите: 

 

• 2D и 3D навигация - потребителите могат бързо да се придвижват между 2D чертежите и 3D изгледите на BIM модела.


• Навигация между етажите - потребителите могат да превключват между отделните етажи в многоетажни сгради.


• Редактиране на обекти, съобразено с контекста - потребителите могат лесно да редактират настройките в диалоговите прозорци за обектите, съобразно контекста, включително да редактира функции, което позволява на потребителя мигновено да редактира модела чрез обекта.


• Диалогови прозорци със свойства - селекции бързи команди, достъпни от Touch Bar отвеждат потребителя до основни диалогови прозорци на ARCHICAD 21.

 

• Поддръжка на GDL скриптове - потребителите получават команди за бърз достъп до инструментите за GDL скрипт, вградени в BIM програмата.
 

  

 

« Назад