"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

Проектирано с ARCHICAD жилище получи LEED Homes Award

26.09.2017 GRAPHISOFT и всички партньори на компанията сме горди и щастливи от факта, че проектираната с ARCHICAD - Right Sized Passive Home от Tom Bassett-Dilley Architect достигна рейтинг LEED Platinum и бе наградена с LEED Homes Award от Американския съвет за зелено строителство (USGBC).


Нетоксични покрития и материали, без добавен формалдехид бяха внимателно подбрани за този проект, което спомогна за неговата устойчивост. Този дом има собствена система за енергиен мониторинг, така че собствениците и дизайнерите могат да следят използването на енергия и да го съпоставят с моделираните прогнози.

 

  

Ежегодното връчване на тези награди популяризира проекти, архитекти, предприемачи и строители, за които водещо начало е устойчивото развитие.

 

Сред носителите на LEED Homes Award има проекти за еднофамилни и многофамилни къщи, които са достъпни като цена за изпълнение. Наградените компании са със силни позиции и традиции в жилищния сектор, и са приоритизирали включването на устойчивостта в своите проекти през 2016 г. 

 

„Домът предоставя нещо много повече от подслон. Както е видно от носителите на нашите награди, LEED домовете подобряват здравето и благоденствието на своите обитатели, като в същото време спестяват енергия, природни ресурси и пари", каза президентът на Американския съвет за зелено строителство Махеш Рамануям. 

 

 

« Назад