"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

GRAPHISOFT официално обяви Grasshopper-ARCHICAD Live Connection V2.0

20.12.2017

 

Будапеща, 14 декември 2017 - водещият производител на BIM софтуер за архитекти и дизайнери -GRAPHISOFT® - днес обяви реализирането на значима актуализация на живата връзка Grasshopper-ARCHICAD.  

 

Първата в индустрията двупосочна „жива" връзка позволява потребителите на Rhino и Grasshopper да се свържат с професионален BIM софтуер (ARCHICAD), както на Windows, така и на Mac операционни системи. Връзката Rhino-Grasshopper-ARCHICAD позволява на архитектите да се възползваат от силните страни на трите среди за дизайн - Rhino, Grasshopper и ARCHICAD - запълвайки дупката в проектантския процес между дизайна в ранен етап и Информационното Моделиране на Сградата (BIM). 

 

"Да работим с екипа на GRAPHISOFT над единно решение за архитекти, които искат най-доброто от BIM и алгоритмичния дизайн, беше удоволствие. Интегрирането на Grasshopper и ARCHICAD разкрива тотално нов свят от възможности в сферата на дизайна, търсенето на форми, оптимизирането и управлението на сложни проекти", каза Карлос Перез, директор маркетинг и бизнес развитие за McNeel Европа. 

 

Последната актуализация на живата връзка Grasshopper-ARCHICAD издига ново ниво на интелигентни работни процеси между двете среди за проектиране (алгоритмичният дизайн и BIM). С напълно новата функция "Deconstruct" потребителите могат да използват своите BIM модели като гръбнак за своя проект, добавяйки алгоритмична логика, чрез Grasshopper. Това позволява да се поддържа основната логика на дизайна в BIM (като основната геометрия на сградата) и да се разшири с интелигентни детайли, които следват промените в основния дизайн. Прост пример е демонстриран в това видео:

 

  

 

„Функцията Deconstruct в Grasshopper-ARCHICAD live connection беше това, което направи възможно да реконструираме BIM моделите на сградите, като служеше като мост между моделите и концептуалния дизайн", споделят архитектите на проекта Микеле Калвано и Марио Сако. Друго важно усъвършенстване във функционалността на връзката е възможността потребителите да създават потребителски GDL обекти, използвайки Grasshopper, след което мигновено да ги позиционират в своя ARCHICAD проект. Новосъздадените библиотечни части биват разположени в Embedded Project Library и всички бъдещи промени в дизайна, направени в Grasshopper, биват мигновено пренесени и в ARCHICAD проекта.

 

Повече информация относно Grasshopper - ARCHICAD Live Connection, може да откриете тук: https://www.graphisoft.com/archicad/rhino-grasshopper/#GH-AC-V2

 

и тук:http://www.archicadbg.com/products/view/32/236 

« Назад