"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

GRAPHISOFT въведе BIMx Presenter

10.05.2018 Будапеща, 10 май 2018 - унгарската компания GRAPHISOFT® - създателят на водещия BIM архитектурен софтуер ArchiCAD, въведе забележителна актуализация на своето многократно награждавано приложение за архитектурно представяне и комуникация BIMx. Налична във версии и за iOS, и за Android новата функционалност за презентации дава възможност на архитекти и клиенти да разберат дизайна на сградата по завладяващ, и в същото време,организиран начин.

BIMx Hyper-моделите обединяват набори от 3D изгледи и 2D документация, като в същото време притежават интуитивен, сходен с игра интерфейс и удобен преглед през таблети и смартфони. С новата функция Presenter архитектите могат да избират най-изразителните изгледи на 3D модели или чертежи и да ги организират в анимирана презентация на своите смартфони и таблети.

 

„Презентационният комплект" на BIMx може да включва вече създадени и записани в галерията ARCHICAD изгледи на модела. Може да бъде дефиниран и директно на мобилното устройство в раздела "Любими". Това включва триизмерни изгледи на модела, план на етажното разпределение и разрези, както и детайлни чертежи и конструктивни детайли за оформлението. 

 

"Нашето намерение беше да разработим инструмент за презентация, който да ръководи публиката през концепцията на дизайна по динамичен и пленителен начин. Чрез комбиниране на живи BIM модели и традиционни чертежи, BIMx позволява на архитектите да разкажат историята на своя дизайн по начин, който оставя по-трайно впечатление от всеки друг софтуерен продукт за представяне ", каза Гюри Нитрай, продуктов мениджър на BIMx за GRAPHISOFT. 

 

В допълнение към дискусиите на четири очи по проекта, BIMx Presenter може да бъде най-силниют коз на всяка презентация, когато смартфонът или таблетът са свързани към телевизионен екран или проектор. Превключете на непрекъснат цикъл, за да стартирате автоматично презентацията във фонов режим по време на срещи, изложби и конференции. 

 

ФУНКЦИОНАЛНОСТТА Е НАЛИЧНА В PRO ВЕРСИЯТА НА BIMx 

« Назад