"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

Най-добрите приложения за архитекти и строителство за 2018

08.06.2018

Archisnapper  изготви списък с най-добрите приложения за архитекти и за нас не е изненада, че BIMx е на първо място в него.

 

Когато бъдат попитани кои са най-ценните неща в живота, повечето известни и успели хора класират на първо място едно и също нещо - времето. 

 

За разлика от материалните неща, не можеш да загубиш време и после да си го върнеш. Не можеш да инвестираш време и след това да спечелиш повече време. Не можеш да го купуваш, наемаш или заемаш. Използвай го разумно и ще получиш много, прахосаш ли го - изгубено е завинаги. 

 

Мислим страшно много за парите си - следим банковите си сметки, размишлчваме и четем съвети как да печелим повече, как да инвестираме. Но не отделяме толкова време, за да мислим за нашето време. Редовно позволяваме на хората да го крадат от нас, въпреки че то е най-ценното ни притежание. 

 

Преди да загубите още една минута, отделете я, за да помислите как изразходвате този ограничен и безценен ресурс. Ако, подобно на много други архитекти и предприемачи, прекарвате време, заседнали в трафика, изготвяте доклади в Word, разпечатвате чертежи и ги представяте на сроителната площадка, следите разходите и прочие...продължете да четете. 

 

Съставихме списък с полезни приложения, които ще ви помогнат да извлечете максимума от своето време. 

 

Знаехте ли, че всъщност се разхождате с архитектурен инструментариум в джоба си? Трябва да се възползвате от силата на съвременната технология, като се възползвате от приложенията, които са полезни за архитектите - ако не го направите, ще губите часове всяка седмица! 

 

Правилните приложения могат да увеличат производителността ви над 200%, спестявайки множество часове. 

 

За щастие ние свършихме тежката работа и направихме сериозно пресяване. Тествахме много приложения за архитектура и строителство и анализирахме техните ревюта. Използвайки тези приложения, ще спестите време, ще сте една крачка напред и ще работите по-умно, вместо по-трудно.

 

Ето и 14 -те най-добри приложения за архитекти през 2018

1. BIMx
2. AutoCAD Mobile
3. Construction Master Pro App
4. ArchiSnapper
5. Magicplan
6. Morpholio Trace Pro
7. TSheets
8. Sun Seeker
9. Shapr3D
10. Autodesk FormIt
11. iHandy Level
12. Waze
13. Expensify
14. Calm - Meditate, Sleep, Relax :)

 

BIMx  

 

 

Най-добър за: BIM презентации на мобилни устройства

Работи на: iOS и Android

Цена: Безплатен (BIMx) или $49.99 ( за BIMx PRO) 

Ако работите с ARCHICAD, тогава задължително трябва да имате предвид BIMx от Graphisoft - приложение, което позволява на архитектите да представят и споделят проекти с клиенти и предприемачи. Приложението предлага пълен контрол над вашите BIM проекти, чрез with cloud интерфейс за работа на терен. BIMx запълва празнината между проектантското студио и строителната площадка, спестявайки ви мъката от принирането на чертежи.

Вижте видеото. - https://www.youtube.com/watch?v=36v4ZBXd6eY&feature=youtu.be
 

Пълната статия ще намерите тук:  http://blog.archisnapper.com/best-apps-for-architects-our-selection-for-2018/

« Назад