"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

Връзка Solibri - ArchiCAD 22

24.10.2018

          

Будапеща, октомври 2018 - световният лидер в разработването на BIM решения за архитекти обяви, че е реализирана нова версия на връзката между Solibri и ARCHICAD. Като част от семейството на Nemetschek, Solibri и GRAPHISOFT работят съвместно, за да предложат на потребителите най-новите възможности по отношение на оперативната съвместимост и съвместната работа. ARCHICAD разширението осигурява бързи BIM актуализации и използването на Solibri Model Checker (SMC) в реално време. 

 

Посредством тази интеграция, ARCHICAD потребителите ще разполагат с лесен достъп до функциите за контрол на качеството на Solibri и ще постигат по-качествен дизайн още в самото начало на процеса. Благодарение на връзката двете решения работят интегрирано. Вече не е необходимо да се записват файлове, които да се обменят между програмите. Просто проектирате, проверявате и поправяте, ако е необходимо. 

 

След катовръзката бъде изтеглена, SMC икона се добавя към основното меню в ARCHICAD. С няколко клика потребителят може да изпрати BIM модела в SMC. От там той може да бележи елементи от модела и да ги възпроизведе и в двете решения. Ако в SMC се установят проектантски грешки, същите елементи могат да бъдат лесно селектирани в ARCHICAD и, съотвено, да бъдат коригирани. SMC разполага с функционалността да открива компоненти и показва свойствата на всеки елемент, селектиран в ARCHICAD. Тези свойства включват местоположение, количества, профили, връзки и пр. Можете също така да изберете кои компоненти да експортирате по слоеве и кои по етажи. 

 

„Като част от семейството на Nemetschek нашият фокус е насочен към постигане на най-доброто за общите ни потребители. Това означава реална оперативна съвместимост и сътрудничество, като по този начин добавяме реална полза за ежедневната работа на нашите потребители", каза изпълнителният директор на Solibri. 

 

„Достъпът до уникалната, базирана на правила технология за контрол на качеството на Solibri по този плавен, интегриран начин ще помогне на нашите потребители да предлагат по-добри проекти за по-кратки срокове", каза Петер Темешвари, Директор Продуктов мениджмънт, GRAPHISOFT. 

 

Връзката Solibri ARCHICAD поддържа версиите на ARCHICAD от 16 до 22. Повече информация може да прочетете тук:  https://www.graphisoft.com/downloads/addons/Partners.html#solibri

« Назад