"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

Graphisoft

Технологията PARAM-O на GRAPHISOFT вече е напълно достъпна и за двете платформи

15.04.2021

Антъни Фросто-Робледо, Architosh

 

PARAM-O вече е достъпен за потребителите на Archicad 24 и на Mac, и на Windows, задвижвайки създаването на персонализирани параметрични компоненти в BIM среда. 

 

Технологията PARAM-O на GRAPHISOFT беше представена за първи път в Archicad 24 като превю версия, позволявайки на потребителите да създават собствени параметрични обекти, без да е необходимо да пишат и един ред GDL код. Последната актуализация на Archicad 24 прави PARAM-O напълно достъпна, както за потребители на macOS, така и за Windows. 

 

Технологията PARAM-O


Графичният инструмент за създаване на параметрични обекти, вече е на разположение и на двете платформи, и сигнализира за новия подход на GRAPHISOFT да предоставя усъвършенставания в качеството и характеристиките на всички свои потребители, когато съответните усъвършенствания станат готови за употреба. Това улеснява потребителите да започнат да се възползват от новостите и да надграждат, казват от софтуерната компания.
 

 С PARAM-O са възможни сложни скулптурни обекти, които са напълно параметрично контролируеми, като тази дървена стена. 

 

PARAM-O е усъвършенстван нов инструмент в Archicad 24, който улеснява архитектите и дизайнерите да създават персонализирани параметрични компоненти и да ги инжектират с безкраен вариационен капацитет. Студентите по архитектура пък, могат бързо да повторят сложни уникални форми и да експериментират с различни дизайни, използвайки PARAM-O, и това без съмнение ще ги вдъхнови да бъдат още по-изобретателни. 

 

Големите архитектурни практики също ще оценят възможностите за персонализиране на PARAM-O, които позволяват да се разработват потребителски обекти, които могат да се използват многократно, включително библиотеки за обекти, специфични за производителя, които отговарят на стандартите за дизайн и документация на конкретната компания - спестявайки време и ресурси. 

 

„Харесвам улеснената работа в PARAM-O", казва Питър Конц, BIM мениджър в Leroy Street Studio в Ню Йорк. „Тъй като обмисляме внимателно всеки проект до най-малките детайли, трябва да изградим много персонализирани компоненти. Създаването на параметрични обекти за многократна употреба, без писане на код, прави този процес бърз и лесен за нас ", добави той. 

 

„Нашият ангажимент за непрекъснато усъвършенстване на софтуерните решения, които предлагаме, е ключов, за да можем да откликнем на нуждите на клиентите. В съвременната забързана обстановка, пъргавината е в основата на иновациите ", каза Жолт Керексен, вицепрезидент Software Success, GRAPHISOFT. 

 

За повече информация и линк към Update 3, моля кликнете на този линк: http://archicadbg.com/products/view/38/280 

 

 

« Назад