"Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го измислиш" - Алан Кей

Новини

ADD

Студентски конкурс АРХИПРИЗ 2009

12.03.2009 Започна второто издание на АРХИПРИЗ, конкурса за най-добър студентски проект направен с ArchiCAD

 

София, 12 март 2009 г. - Конкурсът за най-добър студентски проект направен с ArchiCAD, АРХИПРИЗ, се провежда за втори път с подкрепата на „АРХИТЕКТУРЕН ДИГИТАЛЕН ДИЗАЙН", Хюлет- Пакард България и „Ателие Серафимови архитекти". Конкурсът цели да даде на бъдещите архитекти възможност за изява както и да им помогне да бъдат открити като творци.


Конкурсът АРХИПРИЗ има за цел да открие най-добрия архитектурен студентски проект. В изданието за 2009 г. освен студенти от специалността архитектура, могат да участват и студенти от курсовете по пространствен и интериорен дизайн от всички университети, без ограничение на курса. Всеки проект качен на www.archipriz.com до 12.05.2009 г. може да участва в конкурса. Проектът трябва да бъде собствена работа на участника създадена на ArchiCAD®. Приема се всякакъв вид архитектурна компютърна визуализация. Участниците трябва да предоставят един проектен файл и 4 графични файла с визуализации на проекта. Победителите ще се определят по това, кой проект е събрал най-много точки, съгласно критериите на оценяване, а именно:

        • Архитектурно - художествени качества;
        • Файлова организация и ефективност при използване на ArchiCAD;
        • Планово - функционално решение;
        • Представяне;

 

Жури и съдия на представянето в конкурса ще са четирима от най-изявените български архитекти.      

        • Доц. д-р арх. Асен Писарски, доайен на ArchiCAD общността в България, автор на две книги за програмата, с дългогодишен опит в преподаването и, ръководител катедра „Промишлени и аграрни сгради" в УАСГ.
        • Доц. д-р арх. Иван Данов, започнал работа на ArchiCAD в началото на 90-те, с 20 годишна практика като архитект в Англия, Германия и Франция, зам. декан по научно-изследователската и международна дейност УАСГ
        • арх. Танко Серафимов, с 30 годишна преподавателска практика, съдружник и директор в „Ателие Серафимов Архитекти" - най-големия ползвател на ArchiCAD в България
        • арх. Радомир Серафимов, съдружник и директор в „Ателие Серафимов Архитекти"


Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19.05.2009 г.

Ще бъдат присъдени три награди.

Първа награда
HP EliteBook 8730w Mobile Workstation, 17-инчова преносима работна станция, предназначена специално за архитектурна работа.

Втора награда
HP EliteBook 8530w Mobile Workstation, 15-инчова преносима работна станция

Трета награда
HP Pavilion dv5, 15-инчов преносим компютър

„Първото издание на АРХИПРИЗ мина при голям интерес от страна на участниците. Те показаха интересни проекти и добро владеене на ArchiCAD. Не случайно един от миналогодишните проекти бе избран да представя новото издание на конкурса. Той стои на официалния плакат на конкурса, за което благодаря на създателката му Петя Петрова." - каза Милен Димитров, управител на „АРХИТЕКТУРЕН ДИГИТАЛЕН ДИЗАЙН" - „Доволни сме, че можем и тази година да подкрепим студентите в тяхната реализация. Желая успех на всички, които ще участват в АРХИПРИЗ 2009.",

 

Тук можете да видите някои от миналогодишните проекти:

http://www.archicadbg.com/gallery/list/13


За „АРХИТЕКТУРЕН ДИГИТАЛЕН ДИЗАЙН": разпространител на ArchiCAD за България.
Технологичен партньор на архитектурната общност в осъществяване на моделно базирани проекти, които са по-добре проектирани, по-предвидими за построяване и по-евтини за функциониране.

За „АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ": водеща българска архитектурна фирма носител на множество престижни награди. Реализирала стойностните проекти, следвайки най-високите международни стандарти за качество. Най-големия потребител на ArchiCAD в България. Едни от първите приели и внедрили BIM технологията в практиката си.

За ХЮЛЕТ-ПАКАРД БЪЛГАРИЯ: HP насочва усилията си върху опростяването на технологичните си решения за всичките си клиенти - от отделни потребители до големи корпорации. С портфолио в сферата на печата, компютърния хардуер и софтуер, услугите и IT инфраструктурата, HP е една от най-големите IT компании в света. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) може да намерите на адрес http://www.hp.com/..

« Назад